Välkommen till Båsenberga Hotell & Konferens

Vi på Båsenberga välkomnar dig med öppna armar och erbjuder en plats att koppla av på från den hektiska vardagen. Här råder en lugn och harmonisk atmosfär och hotellet ligger vackert beläget omgivet av äppelträd med närhet till både sjö, friluftsområden och golfbana. Tack vare vår placering mitt i naturen kan du med lite tur få en skymt av våra återkommande hjortar som kommer för att beta i skymningen. Välkommen till Sörmland och en hotell upplevelse utöver det vanliga!

Vackra omgivningar perfekta både för avkoppling och aktivitet

Vi på Båsenberga Hotell & Konferens har som största fokus att du ska få en trivsam och härlig vistelse. Önskar du boka varm badtunna ute, sjöbastun vid sjön Kolsnaren, låna något av våra trädgårdsspeleller spela golf på den närliggande 18-hålsgolfbanan står vår engagerade personal redo att hjälpa dig.

Efter en god natts sömn i något av våra 60 rum har du möjligheten att fylla di na dagar med precis så mycket lugn eller aktivitet som du önskar! När det är dags för frukost, lunch eller middag är du varmt välkommen till vår restaurang där vi använder oss av färska och ofta lokalt producerade råvaror för en riktigt smaskig matupplevelse. Efter en dag i vår rogivande relaxavdelning eller en tur på golfbanan kan du och ditt resesällskap slå er ner i den mysiga baren för en cocktail, öl eller ett glas vin.

Experter på konferens och fest

Till Båsenberga är alla typer av resesällskap välkomna. Paret har möjlighet att boka in en romantisk weekend med mysiga stunder i relaxavdelningen och goda middagar i restaurangen, medan barnfamiljen får ett perfekt utgångsläge för att besöka den närliggande slalombacken och andra besöksmål runt om i Sörmland.

Dessutom är vi experter på att husera olika typer av tillställningar och konferenser. 13 mötesrum ger ditt företag möjligheten att arrangera en unik och minnesvärd konferensresa. Vi erbjuder wifi i samtliga byggnader och den största möteslokalen rymmer upp till hela 120 deltagare. Omgivningarna gör det dessutom enkelt att fylla tiden mellan mötena och måltiderna med golf, relax eller roliga teambuildingaktiviteter. Hör av dig till oss så berättar vi mer om våra olika mötespaket så att vi tillsammans kan ta fram en lösning som kommer göra nästa konferens till er bästa hittills.

Bekväma och vackert inredda rum

Våra rum ligger fördelade runt den vackra gårdsplanen i tre olika byggnader – huvudhuset, huset Flygeln och huset Höstsol. Rummen är vackert inredda i lantlig stil med väl genomtänkta detaljer och sköna sängar där du kan vakna utvilad och redo för vad dagen har att erbjuda. Var rummen ligger placerade beror på om du bokar ett standardrum, deluxerum eller svit.

Att boka någon av våra två sviter är ett riktigt bra val om du vill lyxa till det lite extra – perfekt för bröllopsparet eller för att fira andra speciella tillfällen! Standardrummen ligger placerade i både huvudhuset, huset Höstsol och huset Flygeln, medan deluxerummen ligger högst upp i huvudbyggnaden och har en mysig vindskaraktär. Dessa rumskategorier finns att boka både som dubbelrum och som enkelrum och samtliga rum är unikt inredda för en personlig och hemtrevlig känsla. På vår webbplats kan du enkelt boka rum online, men du kan också höra av dig till oss så hjälper vi dig med just dina önskemål!

Vi på Båsenberga Hotell & Herrgård ser fram emot att välkomna dig och ditt resesällskap och kommer göra vårt yttersta för att du ska få en oförglömlig hotellvistelse. Här väntar sköna rum, en lugn och harmonisk atmosfär, vällagad mat, vackra omgivningar och en personal som utstrålar mänsklig värme, omtanke och engagemang. Välkommen!

Lite fakta om oss

Våra hotellrum ligger i tre byggnader runt den vackra gårdsplanen. Tack vare vår placering mitt i naturen händer det inte så sällan att vi i skymningen får besök av hjortar alldeles inpå knuten för att beta och tyvärr smakande på våra goda blommor ibland.

 • 60 rum
 • 13 möteslokaler
 • Restaurang
 • Bar och sällskapsrum med biljard
 • Gårdsmagasinet en rustik festlokal med aktivitetsloft
 • Kan även användas för teater eller utställningar (ej vinterbonat)
 • Till stora delar handikappanpassat
 • Trådlös internetuppkoppling i samtliga hus
 • Gästdator med fri tillgång till internet och skrivare, bärbar för utlåning
 • Stor relaxavdelning ”Lögarkällan” med 2 bastuar, ångbastu, stor lounge samt behandlingsrum
 • Badtunnmor utomhus som bokas mot tillägg
 • 18-håls golfbana, 100 m från receptionen
 • 50 m till driving range och putting green
 • Trädgårdsspel & sparkar vintertid
 • Presentshop
 • Sjöbastu vid sjön Kolsnaren som kan bokas mot tillägg
 • 500 m till friluftsområde med elljusspår
 • 1000 m till slalombacke
 • Miljöcertifierade med Svanen