Om oss

Välkommen till Båsenberga hotell. Här får du tillgång till en rogivande plats med ett landskap av vatten, åkrar och skog, samtidigt som du bor i en avslappnad miljö där god mat kombineras av andra upplevelser genom nöjen, välbefinnande, ensam eller i trevligt sällskap.
det personliga hotellet

Ett hotell där lugnet kombineras med upplevelser

Båsenberga hotell har anor ända från 1800-talet, då fastigheten var socknens fattighus. Under åren har det även tjänat som äldreboende och kursgård. De senaste 30 åren har det varit hotell-och konferensverksamhet som i dag drivs av oss, familjen Danielsson. Våra gäster består av såväl företag som privatpersoner.

Hos oss på Båsenberga strävar vi efter att inte göra skillnad på om du är här i ett konferenssällskap, ett golfgäng eller som ett par som bara vill njuta av varandra eller umgänge i glada vänners lag.

Dessutom vill vi att du ska kunna kombinera din vistelse hos oss i ett lugn kombinerat med en fin upplevelse.

Upplev känslan på Båsenberga

En rofylld upplevelse

Gränserna suddas ut

Vi tror att skillnaden mellan dagens konferensgäst och vem du är som privatperson suddas ut beroende på vilken sinnesstämning du är i under dagen.

Som konferensgäst blir du helt plötsligt privatpersonen under lunchen i en skön fåtölj för att varva ner samtidigt som du på helgen, när du besöker oss tillsammans med familj och vänner finner inspiration att göra underverk när måndagen kommer.

Upplev årstidernas skiftningar

Den sörmländska landsbygden bjuder in till en rofylld upplevelse och ett naturligt lugn. Det är något som vi inspireras av och vill lyfta fram med våra lugnt inredda hotellrum som för tankarna bakåt i tiden, ytor för avslappning och välbefinnande samt vårt kök som håller hög kvalité sedan lång tid genom köksmästarna Johanna och Jonas.

Förutom just årstidernas skiftningar så ändrar även hotellet skepnad under året. Under sommaren kan du avnjuta lugnet nere vid sjöbodarna, en SUP-tur på sjön Kolsnaren, läsa en bok i en solstol placerad mellan korna i hagen och vassens lugna vajande i viken eller så samlar du vännerna för golfrundan.

På hösten åker stövlar och den varma tröjan på och du upplever naturens skådespel med oändliga skiftningar, kanske tar en tur på en vandringsled och då även hittar lite svamp att ta med hem.

Skiftningar som går över i ett vinterlandskap då du kan ta ett vinterbad eller för den lite mer försiktiga, njuter av bastuarnas värme. I juletid kan du även avsluta kvällen med julbord i vår ombonade miljö.

Ett familjeföretag

Utmaningar blir till möjligheter

Under Coronapandemin ändrades många sammanhang och förutsättningar i Sverige och världen, framför allt inom besöksnäringen. Så även för vår familj vilket närde tankarna på att hitta spännande vägar och nya möjligheter.

Då dök den upp igen, annonsen gällande försäljningen av Båsenberga Hotell som kommit ut strax innan pandemin slog till. En annons som direkt slog an en sträng av nyfikenhet och lust att gå vidare med. Pandemin klingade av och vi tog chansen och lyckades förvärva rörelsen sommaren 2022. Drömmen att driva en verksamhet tillsammans i familjen har blivit verklighet.

Vilka är då familjen Danielsson?

Vi som nu driver Båsenberga hotell har en lång bakgrund inom hotell och restaurang men också kommunal förvaltning. Magnus har tidigare drivit ett av Sveriges största konferenshotell och utvecklat detsamma under 15 år. Johanna och Tobias, har gått i pappas fotspår och de har arbetat tillsammans på samma anläggning under flera år. Johanna avslutade som konferenschef och Tobias som restaurangchef innan de valde att hoppa på familjeprojektet. Jenny har 25 års erfarenhet inom kommunal förvaltning.

Det är många delar i en verksamhet som ska falla på plats. Två tidigare kollegor, Helena och Christopher, båda med olika kompetenser och erfarenheter inom hotell och restaurangbranschen är med oss och bidrar tillsammans med övriga medarbetare till den utveckling Båsenberga står inför.

Gemensamt för oss alla är att vi brinner för kvalitet och det personliga mötet med gästupplevelsen i fokus.

Lorem ipsum!

Uppmuntran till bokning alt merförsäljning alt tipsa om något

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.