Vin & tryffel

Vi välkomnar dig till en kväll där vi låter den gastronomiska upplevelsen vara i fokus.
En gastronomisk afton

Vin & tryffel 18 november

Vi välkomnar dig till en kväll där vi låter den gastronomiska upplevelsen vara i fokus. Vårt kök har satt samman en exklusiv fyrarätters middag med råvaror från västra Sörmland där vi låter tryffeln förena alla rätter och ta en central plats i varje servering. 

Vår sommelier har med omsorg valt ut ett exklusivt vinpaket som förhöjer den gastronomiska upplevelsen ytterligare. 

Kvällen till ära har du möjlighet att boka en vinprovning tillsammans med Eddie Malmberg som är på plats från vår vinleverantör. Han guidar dig genom kvällens utvalda viner på en resa världen över där du får veta mer om de utvalda vinernas distrikt, druvor och länder. Vinprovningen äger rum 17.30-18.30 och kan väljas till i din bokning (195 kr/person).

Vid 19.00 inleder vi vår gastronomiska afton tillsammans då vi serverar Champagne och amüsse i baren (ingår i paketet). Vid 19.30 går vi till bords och kvällens huvudnummer kan börja!

Vi inleder vår smakresa med kvällens första servering som består av Fasanterrine, trattkantarell, blomkål och tryffelbuljong. 

Den andra serveringen och nästa smaksensation är Hjälmargös med sauce vin Jaune som serveras med rotselleri, brynt smör och äpple. 

Kvällens tredje servering för oss till de Sörmländska skogarna där vi serverar Dovhjort färserad med tryffel och schalottenlök samt jordärtskocka. 

Kvällens final påminner oss om Italien och ger dig en frisk avslutning på kvällen. Vår hallonparfait serverar vi med Italiensk maräng och kryddar med dragon. 

Efter vår kväll tillsammans med fantastiska smakupplevelser i vår restaurang är det dags att koppla av. Slå dig ner i Emmasalongen i en lugn och fin miljö, fortsätt kvällen i baren eller spela runda biljard. Kanske vill du dra dig tillbaka och sova gott i våra sköna hotellsängar. 

Du vaknar utvilad, utan stress, och vi har dukat upp vår härliga frukostbuffé i matsalen. Välkommen att njuta av en skön start på dagen. Vi hoppas att du tar med dig god energi och en smakupplevelse du sent kommer att glömma.

BasenbergaDSC00581