aktivitet

Aktiv avkoppling på Båsenberga Hotell & Konferens

När du anländer till oss på Båsenberga Hotell & Konferens möts du av en lugn och lantlig idyll med närhet till sjön Kolsnaren och lummig natur runt knuten. Bakom detta lugn och ro bubblar det dock av upplevelser och aktiviteter, vilket gör att du kan få en precis så avkopplande eller aktiv vistelse som just du önskar. Oavsett om du besöker oss för en romantisk weekend med din partner eller planerar en inspirerande konferensresa med företaget kommer du med all säkerhet att hitta upplevelser perfekta för er och kunna njuta av avkoppling på Båsenberga Hotell & Konferens.

Några av de aktiviteter som finns på eller inom nära avstånd från vårt hotell är:

  • Vingåkers Golf – 18-hålsbana, driving range och övningsbana.
  • Kolsnaren – segla jolle, simma, bada bastu eller testa fiskelyckan och dra upp en gädda, gös eller abborre.
  • Relaxavdelning – bada i badtunna under bar himmel eller besök vår bastuavdelning Lögarkällan.
  • Båsenbergabacken – åk skidor på längden eller tvären.
  • Båsenberga friluftsområde – cykla, jogga eller njut av en härlig promenad i den vackra naturen.
  • Vingåkers Factory Outlet – shoppa märkesvaror till riktigt bra priser bara 10 minuters bilresa från hotellet.
  • Vingåkers Jaktskytteklubb – testa lerskytte i samarbete med Vingåkers JSK. Kan även utföras här på gården.
  • Dansa Zumba – Låt de latinamerikanska rytmerna ta över kroppen och samla gruppen för ett riktigt roligt danspass!
  • Yoga – Vi kan ordna ett brett utbud av yoga.

Detta är bara ett urval av alla de aktiviteter och besöksmål som finns i närheten när du bor hos oss på Båsenberga Hotell & Konferens. Du är varmt välkommen att fråga oss om tips och råd och hjälpa oss att boka aktiviteter som passar just dig och ditt resesällskap. Glöm dock inte att avkoppling är lika viktigt som aktivitet, så låt tankarna vila och bara njut i bastun eller bubbelpoolen, plocka en påse äpplen direkt från träden eller dröm dig bort med en bra bok i öronlappsfåtöljen. Vi har möjligheterna, valet är ditt! Läs mer om aktiviterna här nedan:

Släpp loss i aktivitet

Gårdskampen

Här handlar det om knep & knåp. I vårt 100-åriga charmiga gårdsmagasin har vi en trevlig 7-kamp bestående av klurigheter och gammaldags
beprövade lekar såsom, hästskokastning, slangbälleskytte, tankenötter, spikslagning, ärtplockning och en viktbräda. Vi jobbar i lag om 2-7 personer. Max antal 50 personer. Minimum antal 10 personer. 265 kr/person inklusive 1 alkoholfri dryck samt snacks/tilltugg (exkl. moms)

 Sjöbastun

Direkt vid Kolsnaren har vi våra mysiga sjöbodar & sjöbastu. Bastun tar 12-15 personer samtidigt & jaktboden likaså. I jaktboden sitter ni på sköna renfällar. Området hyr ni exklusivt för er grupp. Kostnad 3000 kr (exkl. moms).

Varm badtunna ute

Under bar himmel i himmelskt vatten. Våra badtunnor tar 6 personer i varje och bokas per timme. Ligger i anslutning till vår bastuavdelning Lögarkällan. Per timme 1071 kr (exkl. moms).

Skytte

I samarbete med Vik´s Jaktskytteklubb, se ytterligare info i filen Lerduveskytte Vik.

Shopping

Här handlar det om märkesvaror till mycket bra priser. I Vingåkers samhälle hittar ni Vingåkers Outlet område. Här finns ett rikt utbud av kläder, skor & husgeråd till mycket bra priser. Besök Vingåkers Factory Outlet, Iittala fabriksförsäljning m.m. – missa inte det när du ändå är i Vingåker!

Dansa Zumba

Få igång tempen på hela gruppen och beställ ett zumba pass, en fantastisk gruppträning där grundtand tanken är att du ska ha kul, skratta och njuta! Låt latinamerikanska rytmer sätta fart på dina höfter!

Yoga

Fantastisk friskvård. Ute, inne eller vid mötesstolen – allt är möjligt.

 

Ett axplock av populära aktiviteter genom externa arrangörer

Skidskytte

Som på riktigt men med lasergevär och aktiviteten kan genomföras både inomhus- och utomhus.

Uppdraget Kommunikationsaktivitet

En aktivitet där förmågan att ge och ta information ställs på sin spets. Grupperna hjälper varandra att finna och lösa olika uppgifter. Med hjälp av kommunikationsradio och karta guidar ni era ”kartlösa” lagkamrater. En aktivitet med högt tempo som passar både små som stora grupper. Tidsåtgång 2-3 timmar. Lämpar sig bra för grupper från 10 till mer än 100 personer.

Prova dina sinnen

Sinnen ger en uppfattning av omvärlden. Intryck från omvärlden registreras med hjälp av våra olika sinnen – syn, hörsel, smak, lukt och känsel. En tävling där vi använder våra sinnen som verktyg. Vi är ju alla olika och uppfattar vår omgivning på vårt personliga sätt. Här får vi chansen att utnyttja våra olikheter och förmågor i en annorlunda tävling. I aktiviteten får ni känna, smaka, lukta, lyssna och lösa klurigheter.

Provningar

Inleds med ett föredrag som handlar om vägen från druva till dryck, dvs olika druvor, kvaliteter, metoder och distrikt eller andra framställningsmetoder. Under föredragets gång doftar och smakar vi på de olika dryckerna.

 

Båsenberga Hotell och Konferens, Vingåker, Tel 0151 – 120 15, info@basenberga.se